Verkeer

Wij vinden bij verkeersonderwijs de houding van het kind in het verkeer zeer belangrijk. Wij proberen de ouders er bewust van te maken dat een goede houding bij kinderen wordt gestimuleerd wanneer ook zij hier hun verantwoordelijkheid in nemen. Samen zijn we mede verantwoordelijk voor het ondersteunen van onze kinderen tijdens hun deelname aan het verkeer. Dit kan d.m.v. goede voorbeelden maar ook door met de kinderen te praten over de diverse situaties waarin ze zich bevinden.

Parkeren:

In het kader van de verkeersveiligheid rondom school graag aandacht voor het volgende:

We vragen kinderen en ouders lopend of met de fiets naar school te komen, want dat heeft veel voordelen:

  • Lichaamsbeweging is goed voor de gezondheid.
  • Uit onderzoek blijkt dat beweging het leervermogen van kinderen stimuleert.
  • Door zelf actief aan het verkeer deel te nemen, kan een kind ervaring opdoen met uiteenlopende verkeerssituaties. Zo groeit het langzaam toe naar zelfstandige verkeersdeelname.
  • Hoe meer kinderen te voet of op de fiets naar school komen, des te veiliger wordt de schoolomgeving. En des te aantrekkelijker wordt het weer voor andere ouders om de auto ook eens te laten staan.

Toch een keer met de auto naar school? Parkeer dan in de parkeervakken voor of achter school, zodat de straat overzichtelijk blijft voor voetgangers en fietsers.