Kinderraad


Naast een ouderraad en medezeggenschapsraad heeft IKC de Liaan nu ook een Kinderraad.
Het is passend bij de waarden van Dalton dat kinderen mede-eigenaar zijn van de school en de omgeving. De school draait immers om de kinderen. Het is belangrijk om te weten wat er in de kinderen omgaat, te luisteren naar wat er speelt om er vervolgens met elkaar mee aan het werk te gaan. Kinderen worden gestimuleerd na te denken over en zich in te zetten voor de school. Zo leren ze om te gaan met democratie, zelfstandig denken en opkomen voor hun belangen. En dat ze invloed kunnen hebben op hun directe omgeving en daarmee dingen soms kunnen veranderen. Daarbij doen ze ervaring op met praten en meedenken over schoolbrede zaken, bemiddelen, leidinggeven, vergaderen, notuleren, samenwerken en verantwoordelijkheid dragen.De leden stellen zichzelf graag even voor:

Romy, groep 8 Beer – Voorzitter
Ik ben Romy. Ik ben 11 jaar oud en ik zit in de kinderraad. Ik ben heel blij dat ik in de kinderraad gekozen ben als voorzitter. Ik vind het leuk om mijn mening te geven over andermans ideeën.

Juul, groep 8 Chimpansee - Secretaris/notulist
Hallo ik ben Juul en ik ben 11 jaar oud. Ik zit in de kinderraad omdat ik veel ideeën heb die ik wil delen met de school. Ik ben ook nog notulist. Dat is dat je dingen op moet schrijven wat in het gesprek gezegd wordt en dat moet ik dan bundelen in een verslag. Doei!

Dirk, groep 7 Marter
Hallo, ik ben Dirk, 10 jaar. Ik zit in groep 7 Marter. Ik heb een zus die zit op het Cita Verde. Mijn hobby is voetbal en ik ren elke week met mijn vader. Ik heb een hond, het is een langharige teckel. Zij is 4 jaar en heet Bella. En ik heb nu al zin in de volgende vergadering.

 
Niels, groep 7 Adelaar
Hoi, ik ben Niels van den Berg. Ik ben geboren op 24 juli 2007 en ik ben 10 jaar. Ik zit in groep 7 Adelaar en zit nu in de kinderraad. 

Coen, groep 4-5-6 Giraf
Hallo, ik ben Coen en ik ben 10 jaar. Ik zit in de kinderraad omdat ik de school beter en leuker wil gaan maken. 

Gilles, groep 4-5-6 Nijlpaard
Ik ben Gilles Hermans en ik ben 9 jaar. Ik zit op free run en jong Nederland. Ik zit in groep 4-5-6 Nijlpaard.

Chantalle, groep 4-5-6 Rups
Ik heet Chantalle. Mijn lievelingsdier is een unicorn. Ik ben 9 jaar. Mijn hobbies zijn tennis, turnen, paardrijden en zangles geven. Ik ben altijd heel blij.
Ik vind het leuk om in de kinderraad te zitten. Ik zorg ervoor dat kinderen hun mening kunnen geven. Ik wil dat de liaan een betere toekomst krijgt. Ik wil dat kinderen het leuk vinden op de Liaan en dat er nog veel kinderen op de Liaan komen. Ik ben blij dat ik zoveel kinderen ondersteun. Ik ben zeker het goede voorbeeld voor iedereen en ik ben echt blij dat er zoveel lieve kinderen zijn op de Liaan.

Lotus, groep 4-5-6 Orka
Ik ben 9 jaar. Ik vind het leuk om in de kinderraad te zitten omdat ik het leuk vind om nieuwe dingen te doen.